Geschiedenis van het circus van de Romeinse tijd tot heden

Geschiedenis van het circus van de Romeinse tijd tot heden

Het primaire Circus werd meer dan 2000 jaar geleden gemaakt. Carnaval is een Latijns woord dat afkomstig is van het Griekse ‘Kirkos’, wat een cirkel of ring betekent. Bazaar, bij Romeinse gelegenheden gezinspeeld op een ronde of ovale zone omgeven door gelaagde kolommen stoelen.

Het Circus Maximus was het belangrijkste circus dat in Rome werd opgericht. Dit was een monsterlijk buitenveld met een ovale ring. Er was voldoende ruimte voor 250.000 toeschouwers dus het was kolossaal! Het veld werd gebruikt voor wagenrennen, machtigingen voor gevechten, paardenshows en ander amusement. Tuimelaars en artiesten namen de menigte tussen de headliners in dienst, terwijl voorbereide bizarre wezens eveneens duidelijk zichtbaar waren.

Het einde van het circus? Op het moment dat het Romeinse rijk viel, verdwenen de circussen. Acteurs en kleine bijeenkomsten van artiesten “meanderende entertainers” dwarrelden van stad tot stad door heel Europa, en hielden het circus in leven gedurende de veertiende en vijftiende eeuw. Dit functioneerde bewonderenswaardig tot rond de zestiende eeuw, rond het uur van koningin Elizabeth voor het eerst, toen deze zwervende minstrelen en reisnetwerken als een bedreiging voor de samenleving werden beschouwd, en van uitvoerders werd gezegd dat ze in vaste gebieden optraden in plaats van onvoorwaardelijk te dwalen. De belangrijkste plek van afleiding in deze jaren zouden landenbeurzen zijn geweest.

Het Circus keert terug! In Londen keerde op 9 januari 1768 het Circus terug als een vertoning van tuimelaars, pony’s en andere circusvoorstellingen. Philip Astley was de man die de touwtjes in handen had, en hij wordt geacht het primaire eeuwige reizendcircus te hebben opgezet. Hij begreep ook dat, in tegenstelling tot het spelen van zijn ruiter (paard) acts in een recht ontwerp (langs een rij waarnemers rennen), hij veel meer cashflow kon krijgen door de pony’s te laten springen in een ring die werd omringd door gelaagde stoelen rond de presentatiezone. Met extra experimenten kwam deze sluwe man erachter dat de breedte van de circusring precies 12 meter moest zijn, wat de maat was van de ruimte die de pony’s nodig hadden om op een prettige manier rond te zweven! Duitse en Italiaanse tentenmakers, en later Franse makers, waren verantwoordelijk voor de nieuwe tent- en zitkaders die tal van Europese reisscarnavals bijna net zo aangenaam en effectief maakten als elke show in een eeuwigdurende structuur.

De circusdirecteur: Hoewel het de taak van de circusdirecteur vandaag is om de demonstraties te rapporteren en de show in beweging te houden met een fatsoenlijke beweging, was het deel van de circusdirecteur dat terugdenkt aan de achttiende eeuw om de pony’s effectief rond de ring te laten rennen en dat is de reden dat hun ensemble een gebruikelijke paardrijoutfit is.

Building the Circus: the Circus bleek uitzonderlijk mainstream te zijn in Engeland. Enorme stedelijke gemeenschappen begonnen velden te verzamelen om de shows te huisvesten. Het London Hippodrome werd gebouwd om een ​​circus, een dierentuin (om de fascinerende en inlandse dieren veilig te huisvesten) en theater te huisvesten. Wilde wezens waaronder leeuwen en olifanten kwamen regelmatig voor in de ring.

Ontwikkeling van het circus: In 1825 was Joshuah Purdy Brown de belangrijkste persoon die een enorme canvas tent gebruikte voor circustentoonstellingen. Carnavals werden bekend in de VS, aangestuurd door P.T. Barnum, die aanvankelijk werkte in het runnen van sideshow- en freakshow-organisaties.

Moving the Circus: William Cameron Coup was de belangrijkste circuseigenaar die de Circus-trein presenteerde, die shows van stad naar stad verplaatste. Veel bazaars in Amerika gebruiken tegenwoordig treinen om zich te verplaatsen. Omverwerping presenteerde ook het idee van een circus met meerdere ringen, waar meer dan elke demonstratie op zijn beurt plaatsvindt.

The Traveling Circus: Toen Thomas Cooke (reiziger) na een bezoek door Amerika terugkeerde in Engeland, nam hij de mogelijkheid van de circustent mee naar huis. Andere circuseigenaren, uit Frankrijk en Italië, begonnen Europa en de rest van de wereld te bezoeken. Nieuwe acts, waaronder Chinese gymnastiek, de diabolo en het draaien van borden, werden gepresenteerd terwijl de alomtegenwoordigheid van het Circus zich bleef ontwikkelen.

Reclame: met de uitbreiding van de bekendheid van het Circus (met name in Amerika), kwam er een uitbreiding van de bekendheid en presentatie. Om te verklaren, teruggrijpend op de 19e eeuw dat er een circus naar de stad kwam, konden ze geen Facebook-gelegenheid organiseren en een paar YouTube-cuts posten! Als er een kans was dat er een circus naar jouw stad zou gaan, zou je erover nadenken aan de hand van de hoeveelheid individuen die kwamen opdagen, uitgerust met spandoeken, flyers en kortingsbonnen om je erover te vertellen! Er zou hoogstwaarschijnlijk een autocolonne door uw stad komen met veel kans op foto’s en alle aandacht die een week lang een uitverkochte tent zou garanderen!
Playing and Mime: The American Circus heeft ons kennis laten maken met des te meer gek en navolging. In het geval dat je op grote velden speelde, is het misschien moeilijk om gehoord te worden, dus er was een vloed in het gebruik van echte parodie, net als veel meer grote acts met dreiging en kracht.

Acrobaat: Veel handelingen zijn noodzakelijk voor een huidige bazaar, maar degene die onafscheidelijk is van het woord carnaval, van de mensheid, is de vliegende acrobaat. Een man genaamd Jules Leotard was de eerste die optrad op de vliegende acrobaat op 12 november 1859 in het Cirque Napoleon in Parijs. De eerste demonstratie bestond uit de entertainer die op dat punt op een acrobatenstaaf slingerde en hem afleverde en naar een volgende bar “vliegt”. Na 10 jaar kwam er een volgende entertainer bij en reisde de vliegende acrobaat naar de handen van de “catcher”. Na elke stunt zou de vlieger in een net moeten vallen en terug naar het podium moeten gaan, de balk moeten herstellen en op dat moment de volgende stunt moeten spelen. Dit zou de reden kunnen zijn dat er al snel een derde entertainer aan de dagelijkse training werd toegevoegd, omdat ze op het podium konden blijven, de lege bar konden pakken en deze naar de flyer konden slingeren die hem had gekregen en terug naar het podium konden gaan zonder naar de netto. Het duurde niet lang voordat er acrobaten werden toegevoegd aan elk circus dat steden bezocht, en de stunts werden veel verbluffender en gevaarlijker!

Bazaar Universiteit in Rusland: De Staatsuniversiteit voor Circus en Variety Arts werd in 1927 opgericht door de Russische regering in lijn met de man die de leiding had, Lenin genaamd. Het werd bekend als de Moscow Circus School. De universiteit richtte zich voornamelijk op het opleiden van acrobaten die in het circus konden worden gebruikt. Op het moment dat het Staatscircus van Moskou in de jaren vijftig begon te bezoeken, was het een verbazingwekkende prestatie en veranderde het hoe de huidige circussen vooruit zouden gaan.

Creatures and the Circus: Een assortiment aan wezens is consequent gebruikt in het Circus vanaf de goede dagen tot nu toe. Ondanks het feit dat de primaire wezensacts pony’s waren, duurde het niet lang voordat olifanten en de grote katachtigen (leeuwen, tijgers enzovoort) werden voorbereid en gebruikt in omheiningen of vrijgelaten in de circusring. In de jaren zestig bleken mensen aanzienlijk meer rekening te houden met basisrechten. Talloze mensen dachten dat het op dit moment niet waard was om wezens in het Circus te gebruiken. Sommige kermissen moesten sluiten vanwege zwarte lijsten en tentoonstellingen die tegen hen werden gehouden. Er zijn nieuwe wetten opgesteld om de welvaart van alle circuswezens en wrede straffen voor de personen die ze misbruiken te garanderen.

De nieuwe circussen: vanwege de fundamentele problemen met rechten, kozen sommige circussen ervoor om helemaal weg te gaan van tentoonstellingen van wezens. Deze beweging leidde tot de absoluut, over het algemeen verbazingwekkende en mainstream creature-free Circus-shows, waarvan de meest geprezen in de huidige gelegenheden het Cirque Du Soleil (opgericht in 1984 uit Canada) is, die een groot aantal van hun prachtige en eigenlijk getalenteerde tentoonstellingen op muziek doen. Ze profiteren momenteel van ongeveer £ 534 miljoen pond per jaar, dus dat bewijst dat het Circus nog steeds beroemd is en bereid is om een ​​vergoeding te produceren voor degenen die klaar zijn om geweldige shows te laten groeien en door te gaan met een dagelijks bestaan.


Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *